Lagbilde før sesongstartFra Svein Einar Pedersen har vi fått en liten oppdatering på sesongen til A-laget, oppsummering av vårsesongen 2012, og utsikter for høsten 2012. Det er en bra gjeng som spiller på A-laget nå og det er en stund siden nivået har vært så bra.

Gjennomsnittsalderen på årets A-lag i Skudenes UIL er like over 24 år, og består av en god blanding med rutinerte og noe mindre rutinerte spillere. Spillergruppen består av en gjeng med flott ungdom, som ledes av et velsmurt og godt fungerende trenerteam, med Børge Ivan Hansen i spissen. Før årets sesong fikk vi hjem flere gode spillere som har forsterket vår stall betydelig. Her kan nevnes Sten Ove Eike, Jarle Instanes, Thomas Thorsen og Thomas Risdal.

I vinter fikk vi også anledning til å være med i vintercupen som arrangeres for Haugalandets 3 og 4 divisjonslag, noe som gjorde at våre spillere fikk spille mot lag fra et høyere nivå enn det er i den divisjonen vi spiller. Dette var en veldig god erfaring å ta med seg for oss alle. Også veldig gledelig at vi klarte å bite godt fra oss i denne turneringen, og ikke ble noen «kasteball» for våre motstandere.

Vi har denne våren spilt 10 kamper, og vunnet 8, spilt en uavgjort og har tapt en kamp. Vi har dermed oppnådd å få 25 poeng, har scoret 41 mål og har sluppet inn 17 mål. Og ligger på en delt førsteplass sammen med FKH 3 (FKH 3 har en kamp mindre spilt). Nærmeste utfordrer er Vard Hgsd 3 som har 17 poeng. Alt ligger dermed til rette for at det kan bli veldig hyggelig å være spiller for SUIL når høstsesongen starter den 23. august, hjemme mot Ferkingstad.

Alle som spiller fotball, eller på annen måte er involvert i idretten enten som trener, oppmann, foreldre eller er den som står i kiosken under kampene synes det er ekstra gøy når det er mange tilskuere på kampene.

Oldermannslauget i Skudenes UIL må i denne sammenheng trekkes frem spesielt, da de i forkant av hver hjemmekamp mobiliserer sine medlemmer for å få dem med på kamp. De treffes på klubbhuset en time før kamp, og får vite det som trengs både hva gjelder lagoppstilling og andre nyttige ting rundt kampen som skal spilles. Og da står det som regel klar kaffe på kannen til de som kommer, slik at man får noe godt i koppen mens «drøsen» går rundt bordet. Her snakkes det gjerne om kamper fra tidligere tider, og ander gode idrettshistorier utveksles, til stor fornøyelse for alle fremmøtte. Arne Reiersen og Tor Jan Høines gjør her en kjempejobb.

Flere av disse kommer også på de bortekampene som spilles i vårt nærområde.

Når dette er sagt, så ønsker vi som er rundt A-laget at enda flere fra vår lille by tar turen opp for å støtte lagets hjemmekamper i tiden som kommer. Det kan jo, slikt som det ser ut etter endt vårsesong vise seg etterhvert at vårt A-lag også vil være med i opprykkskampen når sesongen nærmer seg slutten. Noe som jo vil bety at høstsesongen vil bli ekstra spennende å følge med på.

Til slutt vil jeg nevne at for dem som måtte lure på når de forskjellige kamper skal spilles, så er det her fler kanaler som kan brukes.

www.suil.no kan du gå inn på «Terminlister fotball» og her vil man finne linker til alle SUIL’s lag som deltar i seriesystemet.

På oppslagstavler i dagligvarebutikkene vil det henge oppslag, iallefall på a-lagets kamper.

Så til slutt vil jeg bare ønske alle sambygdinger hjertelig velkommen til kamp, oppe på vårt superflotte idrettsanlegg her i Skudeneshavn.

Svein Einar

Resterende hjemmekamper:

Torsdag 23 August kl. 19:00 Skudenes UIL – Ferkingstad IL

Mandag 10 September kl. 18:00 Skudenes UIL – Vea 2

Mandag 17 September kl. 18:00 Skudenes UIL – Vard Hgsd 2

Tirsdag 30 Oktober kl. 19:00 Skudenes UIL – Storhaug IL (K.gress)