Nylig ble det første møtet i Skudeneshavn Oldermannslaug avholdt på klubbhuset i SUIL sine lokaler, og Styreleder i Skudeneshavn Arena var på plass for å fortelle om organisasjonen og hva vi holder på med.

Etter møtet har vi fått noen ord fra Oldermannslauget slik at de av dere som føler at dere er i målgruppen kan ta kontakt med Jan Einar Vallhammar, som er leder av foreningen.

Skudeneshavn Arene ønsker lykke til med organisasjonsarbeidet, og ønsker dere velkommen i Skudeneshavn Arena og undergruppen for nærmiljø. Alle lag og foreninger er i prinsippet en del av denne undergruppen. Har du spørsmål om dette så ta kontakt med Marit Melhus Wik som er leder av denne gruppen, på mobil: 926 12 313,  eller på mail: mmw@karmoy.kommune.no

Dette er Oldermannslaugets ord om seg selv:

Hensikten med Oldermannslauget er primært å ha et sosialt treffpunkt for oss som er interessert i Skudenes UIL og fotballen.  De fleste bor på Sør-Karmøy, men treffes ikke så ofte.  De er fra forskjellige miljø, og Oldermannslauget skal være et positivt sted og generere positiv opplevelse for de som deltar.  Det skal aldri være noen form for tvang til dugnader og lignende.

Gjennom positiv opplevelser fra oss ”voksne” tror vi at engasjementet rundt Skudenes UIL blir større.  Videre ser de ikke bort fra at de vil bidra til et bredere miljø, der også de som er i ”bestefar-generasjonen” blir mer aktivt med og følger med på barnebarna og deres venner sine sportslige aktiviteter.

For egen del er det mange viktige og gode vinklinger;

 • Blir du pensjonist om maks 10 år?  Prøver å beholde ei god helse. Hva skal jeg bruke tiden min til når jeg blir pensjonist?
 • Gleden vi selv har hatt gjennom aktivitetene (fotball) i Skudenes UIL har vært viktige element i livene våre.  Hvorfor ikke gi noe tilbake ?
 • Være en del av et miljø av spreke pensjonister.  Vi kan – hvis vi når målet for Oldermannslauget – ha et treffpunkt på Klubbhuset.  Være med å gjøre noe forefallende arbeid, eller bare ha en sosial arena.

Vi er overbeviste om at med riktig jobbing mot et i dag noe uklart, men positivt mål frem i tid, vil bidra til at Sør-Karmøy og Skudeneshavn blir et enda bedre sted å bo i fremtiden – for alle generasjoner.

Så –  vi ”voksne” må bare sørge for å trene/mosjonere litt og kanskje drikke ”en skvett” tran hver morgen, så kan vi få det utrolig gøy.

Vi har jo hjerte for – og engasjement for Skudenes UIL allerede nå. Kanskje blir engasjementet bare enda større når vi blir pensjonister?

 

 

Vedlagt ligger også referatet fra første møte.

Referat fra møtet i Oldermannslauget 13.09.2012

Så var vi samlet til møte i Oldermannslauget.  Styret hadde valgt torsdag 13.september denne gang.  Vi var denne gang 25 som møtte. Stemningen var meget god hele kvelden.

Møtesponsor var IKM Mekaniske AS.

Styret hadde laget følgende program for kvelden;

 

 • Skudeneshavn Arena – Foredrag av Øyvind Sandve
 • Quiz
 • Fårikålmiddag
 • Mye drøs

 

Øyvind Sandve holdt et godt foredrag om Skudeneshavn Arena.  Vi var mange som hadde hørt om Skudeneshavn Arena, men visste ikke helt formålet var.  Vil du vite mer enn Øyvind fortalte ? Kanskje finner du mer her: http://skudeneshavnarena.no/skudeneshavn-arena/ Nederst på hovedsiden er det tatt med noen meddelte arrangement, som kan være av interesse for deg.

Så til et av kveldens høydepunkt. Fårikålmiddag.  Dagens kokk Karl Hoversholm hadde laget et utrolig måltid. Karl hadde handlet inn alt av mat og lignende som behøvdes for kvelden. Vi fikk også kake av Lundbergs Konditori.  Siden bestilling av kaker allerede var gjort, var Knut Lundberg så til de grader i ”godlune” at vi nå har sikret kake til neste møte. Karl kan virkelig dette med å lage god mat. Ikke nok med det. Karl, sammen med Kåre Ovesen og undertegnede ryddet og vasket etterpå.

Under middagen fortalte Arne Johan Skogli litt om kveldens Møtesponsor IKM Mekaniske AS. Mer informasjon finner du her: www.ikm.no

Vi takker så mye for støtten på kr.5.000,- som møtesponsor gav.

 

Svein Arthur Auklend var veldig til stede. Mange huser han kanskje som 5-mål scorer i kampen som markerte baneåpning på Ferkingstad på 70-tallet.  Svein Arthur hadde tatt med seg noen avisutklipp fra morens arkiv.  Han fortalte også om da Viking meldte sin interesse for han.  Takk for god underholdning Svein Arthur.

Forslag til vedtekter ble delt ut.  Vi vil forhåpentligvis få våre egne vedtekter på neste møte 23.november.

Kveldens Quiz hadde Thor Jan laget.  Veldig mange gode spørsmål. Konkurranseinstinktet finnes helt klart hos alle.

Ellers var det mye drøs denne kvelden.  Stemningen var utrolig god.

Til orientering har styret som ble valgt på møtet i februar kostituert seg og fordelt oppgavene slik:

 • Formann:         Jan Einar
 • Kasserer:         Thor Jan
 • Sekretær:         Arne
 • Styremedlem:   Fred Trygve

 

Økonomi:

Entre: kr.150,- for hver person.  Da ble alle kostnader dekket.  Vi fikk låne Klubbhuset gratis.  Takk til Skudenes Ungdoms-og Idrettslag. Vi hadde faktisk noen få 100-lapper i overskudd på selve arrangementet.  I tillegg fikk vi jo kr.5.000,- av møtesponsor IKM Mekaniske AS.

 

Neste møte blir fredag 23.november.

Skudeneshavn, 14.september 2012

 

Arne Reiersen

Sekretær