Vamp

(Foto: Truls Horvei)

Haugesundbandet skal spille under CinC Cruise In Company, som er gjestehavn for Tall Ship Races. Sist Skudeneshavn hadde dette arrangementet var i 2014.

– Vi gikk høyt ut i Haugesunds Avis med at det kom 20 skip til byen, og folk syntes vi tok hardt i. Det kom 34 skuter. Nå håper vi på en rullering og at vi får åtte-ti nye skip inn til havnen hver dag, sier Ståle Landaas, leder i  SkudeneshavnNæringsforeing og Ståle Vikra , ansvaret for arrangement i juli.

Utekonsert

Tirsdag 24. juli åpner det, to uker etter Skudefestivalen. Ordfører Jarle Nilsen står for åpningen. Slogmåkane og Lille John med venner opptrer. Dagen etter rigger Vamp til med utekonsert. De to Stål-ene er glade for at det klaffer med Vamp i år. I 2014 sto også bandet på ønskelisten, men kunne ikke.

– Vamp er det maritime tilsnittet når gjelder musikk. Et stort Vestlandsband, sier Ståle Vikra.

– Denne gang har vi gjort alt for å få det til. Vi er på turné i Nord-Norge, men konsert skal det bli. Dette blir en familiekonsert med avslappet stemning. Ingen av sommerkonsertene våre er like. Vi liker settingen. Skudeneshavn forbinder jeg med ferjekø og iskrem, sier Staveland.

Har ideer

For tiden er han i Haugesund, og Vamp er innom studio.

– Vi har noen ideer og har det gøy. Et eller annet kommer ut av det til høsten. Blir kanskje mer enn en singel.

– Snakker vi om en Vamp-EP?

– Det har jeg ikke sagt. Vi har flere låter, så får vi se hvordan vi slipper dem. Haugesunds Avis skal få tidsnok vite, sier Øyvind Staveland.

Billettsalget er i gang. Samme kveld blir det comeback for The e Feig å øva, som hadde Henning Stueland som frontmann og vokalist.

(Teksten er hentet fra artikkel i Haugesunnds Avis https://www.h-avis.no/puls/karmoy/haugesund/vi-legger-ut-3-000-billetter)

Skudeneshavn Næringsforening har egen nettside for Cruise In Company på www.visitskudeneshavn.com