Viser til forskjellige reportasjer i Karmøy nytt (http://www.karmoynytt.no/kategori/nyheter/) .

– Kjekt å se så mange barn her, for Skudenesdagene handler først og fremst om dere, sier Øyvind Sandve, styreleder i Skudeneshavn Arena.

Klokken 12 i dag erklærte han Skudenesdagene for åpnet, til stor jubel for alle barne som hadde samlet seg rundt sentrumspaviljongen.

Her underholdt både barnehagebarn og skoleelever, med alt fra sang og dans til sirkuseffekter. 

Når vi skal hvile hodet reiser vi til Skudeneshavn; Vi skrev faktisk vår første revy i Skudenes i 2003. Da reiste vi hit, leide en leilighet og bodde her hele helgen, forteller Torolf «Han Innante» Nordbø.

I ettermiddag var det duket for gratis familieshow i sentrumspaviljongen i Skudeneshavn, hvor karakteren Brakkvald Tolvstøkkje serverte gullkorn på løpende bånd.

– De negative sidene ved Han Innante er mine, mens de positive sidene tilhører min far. Brakkvald er på mange måter en blanding av far og meg, forklarer Nordbø.

Han liker å ta med seg den pensjonerte ungkaren til sommerbyen, og opptrådte med fjorårets festivalrevy under Skudefestivalen.

– Jeg er på besøk én gang i året. Det er mye vennlige folk i Skudenes, og jeg har også mye venner her. Folk er humoristiske, og denne typen nedpå humor vi driver med pleier å fungere godt her. Hos oss hører du aldri banning og slibrigheter, og det passer jo veldig bra i slike anledninger hvor både barn og voksne er blant publikum, sier han.

Nordbø er imidlertid ikke ferdig med Karmøy før sommeren.

Om sommergospel; Vi har fått lov til å være i parken helt til konsertene slutter, sier Øyvind og Olav, de hjelper pappa og leder for Karmøy Røde Kors, Jan Helge Gulliksen, i matteltet.

Klokken 16 lørdag ettermiddag startet siste etappe av Sommergospels 25-årsjubileumsfeiring parken, hvor konsertene fortsatte fram mot midnatt.

En av artistene som var nærmest selvskreven gjest under den store gratisfesten, var Synnøve Aanensen.

– Jeg har nesten deltatt hvert eneste år, helt siden den spede begynnelsen med romjulsgospel på Salem. Jeg prøver alltid å rydde plass i kalenderen til Sommergospel, sier hun.

Aanensen er imponert over at tradisjonen nå runder 25 år.

– Dette er et fantastisk flott arrangement som virker samlende for alle typer mennesker. All respekt til arrangørene som legger ned så utrolig mye arbeid i Sommergospel. Jeg tror også det er bra for Karmøy generelt, dette er jo en flott arena hvor lokale artister får vist seg frem, sier hun, og legger til at det sosiale aspektet er minst like viktig for suksessen.

Selv går Aanensen en travel sommer i møte, med flere store festivaler og konserter i Sverige som direktesendes av den kristne fjernsynskanalen Kanal 10.

Sang for ordføreren;

Gospelgeneral, Geir Sommerfeldt, hadde planlagt en aldri så liten overraskelse for Aase Simonsen da hun skulle erklære den 25. utgaven av Sommergospel for åpnet i dag.

På programmet stod nemlig Nordic Tenors’ Sveinung Hølmebakk, som startet showet med å synge en sang både om og til ordføreren.

– Det er helt utrolig, dette hadde jeg ikke ventet. Sveinung er en fantastisk artist, og jeg ble skikkelig rørt, sier en tydelig imponert Simonsen til Karmøynytt.

Hun innrømmer at hun har vært en smule nervøs i forkant av åpningen siden Sommerfeldt ved flere anledninger hadde ymtet frampå om at han gjerne ville at ordføreren skulle synge sammen med ham.

– Jeg måtte jo fyre henne opp litt, ler gospelgeneralen, og legger til at det hele var Hølmebakks idé.

I forkant av stuntet brukte Simonsen åpningstalen til å skryte av dugnadsånden i Skudeneshavn, som hun kalte selve bærebjelken i lokalsamfunnet.

– Geir hadde to ønsker. Det ene var at jeg ikke ga ham blomster på scenen, litt penger istedet ville være mye bedre. Det andre var at jeg skulle synge sammen med ham. Jeg skal oppfylle ett av ønskene dine, Geir, og jeg velger å betale meg ut av det, sa hun og overrakte Sommerfeldt en sjekk på 20.000 kroner til Sommergospel fra Karmøy kommune.