Ytterst på sørspissen av Karmøy, med fyrlyktene ut mot Skudefjorden og Nordsjøen, ligger den sjarmerende seil- og skutebyen Skudeneshavn. Historien går tilbake til tidlig på 1800-tallet da sildefisket skapte hektisk virksomhet i byen og det vi i dag kaller gamlebyen vokste frem. Tilsammen 130 hus og sjøboder er bevart og kan oppleves den dag i dag. Muséet i Mælandsgården serverer byens historie i et nøtteskall.

I dag er gamle Skudeneshavn en av de best bevarte småbyene vi har i Norge – så ble den også prisbelønnet med en 2. plass i NORTRA’s konkurranse om Norges Best Bevarte Småby i 1990. Skudeneshavn ble kåret til Norges sommerby i 2004. I 2015 ble Skudeneshavn kåret til Norges beste Sommersted!

For oss som bor her sør så er det kun en by, og det er Skudeneshavn. Det er en by med det meste og flotte mennesker som bryr seg om hverandre. Her sør har vi en sterk dugnadsånd og vi har klart å få frem mange flotte festivaler og et flott og ryddig sentrum.

Skudenesbuen er et varmt folkeferd og vi åpner gjerne hjemmene våre for tilreisende. På steder som Majorstuen og Verdens minste cafe er det høyt under taket og en kommer lett i snakk med andre.

Vi er lokalpatriotiske og stolte av byen vår, og derfor ønsker vi å vise den frem til andre. Til de av dere som tenker på å ta turen: hopp i det og kom! Du er hjertelig velkommen, om det er med fly, buss, bil eller båt.

2Sommersted skilt3SommerBY skilt